jakubdob

jakubdob

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 85]

Panierowane gniazdka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Apetycznie wyglądające danie

Panierowane gniazdka

Składniki:

Panierowane gniazdka

 

Sposób przygotowania:

Panierowane gniazdka
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie tak aby był kleisty, odcedzić, ostudzić. Pomidory umyć, pokroić w drobną kostkę, oddzielić stwardniałe części, można zdjąć skórkę. Roszponkę i bazylię opłukać, pokroić lub porwać na kawałki. Każde (ułożone z makaronu w kształcie gniazda) gniazdko makaronu napełnić pomidorami, roszponką i bazylią. Panierować w tartej bułce, smażyć na rumiano w rozgrzanym oleju. Po usmażeniu gniazdka ułóż na papierowych serwetkach, aby ściekł nadmiar tłuszczu. Smacznego !