beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Panierowane kanapki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Dobrze smakuje na ciepło z ketchupem jak i na zimno

Panierowane kanapki

Składniki:

Panierowane kanapki

 

  • 14 małych kromek chleba (mogą być czerstwe)
  • masło
  • 3 duże jajka
  • 4 łyżki mleka
  • bułka do panierki
  • olej do smażenia
  • pieprz, sól

 

  • Do środka kanapek:
  • żółty ser,wędlina, pomidor, pieczarki, ogórek konserwowy, ketchup, cebula

Sposób przygotowania:

Panierowane kanapki
Kromki chleba smarujemy cienko masłem. Składamy po dwie kromki wkładając do środka to co lubimy w kanapkach. Wszystko posypujemy tartym żółtym serem lub kładziemy plasterek sera. Jeśli trzeba obsypujemy pieprzem, solą, dodajemy cebulę. Kanapki składamy i panierujemy w roztrzepanym jajku z mlekiem i bułce tartej. Smażymy z obu stron na rumiano. Żółty ser jest niezbędnym składnikiem kanapki, ponieważ scala obie kromki chleba.