anitka75

anitka75

Kuchcik
[Przepisów: 3]

Panierowane mrożone warzywa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Mrożone warzywa w chrupiącej panierce

Panierowane mrożone warzywa

Składniki:

Panierowane mrożone warzywa

 

Sposób przygotowania:

Panierowane mrożone warzywa
Warzywa mrożone obgotować w osolonym wrzątku (5 minut) i odcedzić. Odstawić warzywa do ostudzenia. Na talerz wybić jajka, rozmącić. Na drugi talerz wysypać bułkę, na trzeci makę. Warzywa oprószyć lekko solą i pieprzem. Przygotowane warzywa obtoczyć w mące, następnie w jajku i bułce. Warzywa smażyć na rozgrzanym oleju, aż się zarumienią. Po usmażeniu odsączyć tłuszcz na papierowym ręczniku. Warzywa najlepiej podawać z ryżem.

Tagi:

jajko tarta jajka