aneta8185

aneta8185

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 517]

Panierowane pieczarki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Do tego przepisu najlepsze są malutkie pieczarki, im mniejsze tym lepiej. Przepis bardzo prosty, a efekt końcowy zaskakująco smaczny.

Panierowane pieczarki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Panierowane pieczarki

 

 

Sposób przygotowania:

Panierowane pieczarki
Malutkie pieczarki dokładnie myjemy i osuszamy. W jednej miseczce roztrzepujemy jajko. Do drugiej wsypujemy bułkę tartą, którą łączymy z solą. Pieczarki najpierw obtaczamy w jajku, a następnie dokładnie obtaczamy w bułce tartej. Smażymy je w głębokim gorącym oleju. Czas smażenia według uznania jak mocno chcemy mieć chrupiącą skórkę. Gotowe pieczarki wyjmujemy na ręcznik papierowy, który wchłonie nadmiar tłuszczu. Podajemy jako ciepłą przekąskę z solą lub sosem czosnkowym.
Panierowane pieczarki
Umyte małe pieczarki obtaczamy w roztrzepanym jajku.
Panierowane pieczarki
Następnie dokładnie panierujemy je w bułce tartej wymieszanej z solą.
Panierowane pieczarki
Smażymy je w gorącym, głębokim oleju. Gotowe odsączamy na papierowym ręczniku. Podajemy na ciepłą przekąskę.