Sposób przygotowania:
Panierowane pieczarki z żółtym serem
Rozpoczynamy przyrządzenie naszego dodatku do dań głównych.Pieczarki należy opłukać pod bieżącą wodą, następnie osaczyć. Pościnać kapelusze (nóżki można wykorzystać na zupę lub do farszu). Z sera powycinać krążki przy pomocy literatki lub foremki do pierników. Między każde dwie główki pieczarek włożyć krążek sera i lekko ścisnąć. Jajko rozbełtać z solą i pieprzem. Główki pieczarek panierować wjajku i w bułce tartej aromatyzowanej otartą skórką cytrynową, a następnie smażyć w gorącym, głębokim oleju. Usmażone pieczarki osaczyć na bibułce. Podawać z ryżem na sypko i sałatą, polanę sosem tatarskim, posypane natką pietruszki. Serdecznie zapraszam do przyrządzenia i życzę Smacznego ; )