marlena1114

marlena1114

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 335]

Panierowane pieczarki z żółtym serem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pieczarki z żółtym serem do raj dla każdej duszy.

Panierowane pieczarki z żółtym serem

Składniki:

Panierowane pieczarki z żółtym serem

 

Sposób przygotowania:

Panierowane pieczarki z żółtym serem
Rozpoczynamy przyrządzenie naszego dodatku do dań głównych.Pieczarki należy opłukać pod bieżącą wodą, następnie osaczyć. Pościnać kapelusze (nóżki można wykorzystać na zupę lub do farszu). Z sera powycinać krążki przy pomocy literatki lub foremki do pierników. Między każde dwie główki pieczarek włożyć krążek sera i lekko ścisnąć. Jajko rozbełtać z solą i pieprzem. Główki pieczarek panierować wjajku i w bułce tartej aromatyzowanej otartą skórką cytrynową, a następnie smażyć w gorącym, głębokim oleju. Usmażone pieczarki osaczyć na bibułce. Podawać z ryżem na sypko i sałatą, polanę sosem tatarskim, posypane natką pietruszki. Serdecznie zapraszam do przyrządzenia i życzę Smacznego ; )