katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Pieczarki z farszem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Smaczne pieczarki.Pieczarki wypełnione mięsnym farszem .Dodatkami do farszu jest natka pietruszki i ugotowane na twardo jajko.

Pieczarki z farszem

Składniki:

Pieczarki z farszem

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki z farszem
Pieczarki obieramy i wyłamujemy nóżki. Nóżki drobno kroimy i przesmażamy na maśle. Dodajemy je do mięsa . Ugotowane na twardo jajko drobniutko kroimy. Można też zetrzeć na tarce. (Ja miałam samo białko). Natkę płuczemy i drobno kroimy. Przygotowane składniki z namoczoną i odciśniętą bułką oraz cebulą dodajemy do mięsa. Zarabiamy masę mięsną i doprawiamy do smaku. Tak przygotowanym farszem napełniamy pieczarki. Jajka roztrzepujemy z dwoma łyżkami wody. Przygotowane pieczarki panierujemy w jajku i tartej bułce, smażymy na rozgrzanym oleju kilka razy obracając.