Sposób przygotowania:
Pieczarki z mini kotlecikami
Drobno pokrojoną cebulę podsmażyć na rumiano na 2 łyżkach oleju . Mięsozmieszać z jajkiem , cebulą , 5 łyżkami bułki tartej , rozkruszoną mini kostką Pietruszka , majerankiem , 2 łyżkami wody . Masę na kotlety doprawić do smaku maggi . Formować małe kotlety ( ok. 9 sztuk ) . Panierować w bułce tartej . Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron . Oczyścić pieczarki i smażyć na 3 łyżkach oleju na rumiano . Gdy będą już rumiane dodać masło .Posolić i popieprzyć , a na patelnię wlać śmietankę .Ogrzewać aż sos się zredukuje . Doprawić go do smaku maggi . Podaję kładąc na każdą pieczarkę ( położoną dnem do góry )kotlet iprzypinam go wykałaczką . Nabijam na nie ( wykałaczki ) listki bazylii ( mięty , pietruszki ) , a na to pomidorek koktajlowy . Podaję oblane sosem ze smażenia ze śmietanką w którym są ogonki z pieczarek ( dobrze jest przekroić je na 2-4 części ) .