lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Panierowany camembert

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Panierowany camembert na słodko

Panierowany camembert

Składniki:

Panierowany camembert

 

Sposób przygotowania:

Panierowany camembert
Każdy serek camembert pokrój na 4 części.Jajka roztrzep dopraw do smaku solą i pieprzem.Serki opanieruj najpierw w mące następnie w jaju a na końcu w bułce tartej.Smaż na złoty kolor w głębokim oleju.Wiśnie umyj i usuń z nich pestki.Zasyp cukrem i duś podlewając odrobiną wody aż staną się miękkie często mieszając.Panierowane ciepłe serki polej z wierzchu słodkim sosem wiśniowym i podawaj z dowolną sałatką.

Tagi:

tarta