Sposób przygotowania:
Panierowany kabaczek1.
Wzięłam jednego średniego kabaczka i go umyłam pod bieżącą wodą, a potem obrałam ze skóry ( najlepsze są młodziutkie, bo nawet nie trzeba ich obierać ze skóry ). Następnie pokroiłam na plastry o grubości 1 cm i rozłożyłam na talerzu.
2.
Przygotowałam wiejskie jajka, które wybiłam na talerz. Potem dosypałam czarny pieprz mielony oraz sól do smaku. Można też dodać inne przyprawy, zależy kto co lubi. Wszystko dokładnie wymieszałam widelcem.
3.
Zmieliłam ususzoną bułkę, a potem zmieloną wysypałam na drugi talerz.
4.
Teraz wzięłam plastry kabaczka. Najpierw każdy plaster obtoczyłam dokładnie w roztrzepanych jajkach z przyprawami, a później obtoczyłam w bułce tartej.
5.
Na gazie postawiłam patelnie, do której wlałam olej. Kiedy olej się dość mocno rozgrzał to położyłam plastry kabaczka.
6.
Panierowane kabaczki usmażyłam z obu stron na złoty kolor. Najlepiej smakują ciepłe. Smacznego !