szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Kotlety z cukinią i ziołami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Sposób na przemycenie warzyw do kotletów.

Kotlety z cukinią i ziołami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety z cukinią i ziołami

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z cukinią i ziołami
Cukinie obieramy ze skórki i kroimy na ok 1 -2 cm plastry. Usuwamy środek z pestkami tworząc obręcze. Obręcze z cukini lub kabaczka solimy, posypujemy ziołami i paprykami. Do mięsa dodajemy drobno posiekaną cebulkę, jajko, i bułkę tartą, aby zagęścić masę. Całość doprawiamy solą, pieprzem i suszoną zieloną pietruszką. Obręcze z cukini napełniamy mięsem, panierujemy w rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażymy z obu stron an rozgrzanej oliwie. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki.
Kotlety z cukinią i ziołami
Cukinie lub kabaczka kroimy w plastry ok 1-2 cm grubosci
Kotlety z cukinią i ziołami
Usuwamy środek tworząc obrecze, posypujemy je ziolami
Kotlety z cukinią i ziołami
Do miesa dodajemy cebule jajko i przyprawy
Kotlety z cukinią i ziołami
Napełniamy obrecze miesem i smażymy na oliwie.