paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Kabaczek w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kabaczek panierowany w jaku i bułce smażony podany na ciepło.

Kabaczek w panierce Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kabaczek w panierce

 

Sposób przygotowania:

Kabaczek w panierce
Kabaczka opłukać i osuszyć. Pokroić na plastry o grubości około 1 cm. Plastry kabaczka oprószyć sola i pieprzem do smaku. Do głębokiego talerza wbić jajka dodać szczyptę soli oraz posiekany drobno koperek i roztrzepać. Następnie każdy plaster kabaczka moczyć z obu stron a jajku a później obtoczyć w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i kłaść panierowane kabaczki smażyć na małym ogniu z obu storn na złoto brązowy kolor. Kabaczka można podać jako dodatek do obiadu na ciepło.
Kabaczek w panierce
Kabaczka opłukać i osuszyć. Pokroić na plastry o grubości około 1 cm. Plastry kabaczka oprószyć sola i pieprzem do smaku.
Kabaczek w panierce
Do głębokiego talerza wbić jajka dodać szczyptę soli oraz posiekany drobno koperek i roztrzepać. Następnie każdy plaster kabaczka moczyć z obu stron a jajku
Kabaczek w panierce
Na patelni rozgrzać olej i kłaść panierowane kabaczki smażyć na małym ogniu z obu storn na złoto brązowy kolor