Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Panierowany kalafior 2

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Doskonały dodatek do obiadu lub smaczna przekąska.

Panierowany kalafior 2 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Panierowany kalafior 2

 

Sposób przygotowania:

Panierowany kalafior 2
Kalafior podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Ugotowany kalafior odcedzić i lekko przestudzić. Jajko dokładnie rozbełtać, doprawić solą i pieprzem. Ugotowane różyczki kalafiora zamaczać w jajku i obtaczać w bułce tartej. Kłaść je na rozgrzany na patelni olej. Smażyć na rumiano z każdej strony.
Panierowany kalafior 2
Podzielony na różyczki ugotowany i odcedzony kalafior.
Panierowany kalafior 2
Dokładnie rozbełtane jajko doprawione solą i pieprzem.
Panierowany kalafior 2
Ugotowane różyczki kalafiora zamoczone w jajku i obtoczone w bułce tartej.
Panierowany kalafior 2
Różyczki kalafiora w panierce położone na rozgrzany na patelni olej.