burakcukrowy

burakcukrowy

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 78]

Panierwoane kapelusze

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kapelusze grzybów w panierce

Panierwoane kapelusze

Składniki:

Panierwoane kapelusze

 

Sposób przygotowania:

Panierwoane kapelusze
Grzyby nalezy obrać i lekko osuszyć. Odcinamy tylko kapelusze, nóżka grzyba nie bedzie potrzebna ale może nam posłużyć potem np. jako składnik do sosu. Jajka musimy rozmącić. Namaczamy w nich kapelusze. Najlepiej żeby nie moczyły się w jajku zbyt długo. Następnie obtaczamy kapelusze kolejno w mące a potem w bułce tartek. Masło będzie nam służyć do smażenia. Musimy do powoli rozgrzewać. Przygotowane kapelusze dokładnie smażymy. Wystarczy kilka minut. Gotowe kapelusze odkładamy na papier kuchenny do odsączenia. Najlepiej jeść zaraz po przygotowaniu