Sposób przygotowania:
Deser panna cotta
Laskę wanilii rozcinamy wzdłuż na pół i wyjmujemy nożem ziarenka. Rozciętą wanilię i ziarenka umieszczamy za śmietanką i cukrem w garnku i gotujemy.
Żelatynę zalewamy odrobiną zimnej wody i odstawiamy do napęcznienia.
Gdy śmietanka się zagotuje dodajemy do niej żelatynę i dokładnie mieszamy aż się rozpuści. Tak przygotowaną śmietankę przelewamy do pucharków lub foremek i odstawiamy do lodówki.
Po całkowitym zastygnięciu się deseru dekorujemy go musem z owoców np.malin, truskawek lub świeżymi owocami.
Żelatynę zalewamy odrobiną zimnej wody i odstawiamy do napęcznienia.
Gdy śmietanka się zagotuje dodajemy do niej żelatynę i dokładnie mieszamy aż się rozpuści. Tak przygotowaną śmietankę przelewamy do pucharków lub foremek i odstawiamy do lodówki.
Po całkowitym zastygnięciu się deseru dekorujemy go musem z owoców np.malin, truskawek lub świeżymi owocami.