Sposób przygotowania:
Panna cotta z borówką amerykańską
Deser jest prosty w wykonaniu i wygląda bardzo efektownie. Zaczynamy od przygotowania galaretki wieloowocowej. Borówki amerykańskie płuczemy, wkładamy do kubeczka (może to być też miseczka) i zalewamy tężejącą galaretką. Owoce z galaretką odstawiamy do stężenia do lodówki. Gdy stężeją zaczynamy przygotowywać masę śmietanową. Kefir i śmietanę (w stosunku 1:1) mieszamy dokładnie mikserem z cukrem pudrem, aż do uzyskania kremowej masy. Żelatynę rozpuszczamy w mleku zgodnie z proporcjami na opakowaniu i dodajemy do masy energicznie mieszając. Kubeczek z owocami dopełniamy masą śmietanową i pozostawiamy do stężenia do lodówki (najlepiej na całą noc). Deser wyjmujemy ostrożnie zanurzając kubeczek w gorącej wodzie i chwilkę trzymając.
![Panna cotta z borówką amerykańską Panna cotta z borówką amerykańską](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/panna-cotta-z-borowka-amerykanska-127263.jpg)
![Panna cotta z borówką amerykańską Panna cotta z borówką amerykańską](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/panna-cotta-z-borowka-amerykanska-127264.jpg)
![Panna cotta z borówką amerykańską Panna cotta z borówką amerykańską](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/panna-cotta-z-borowka-amerykanska-127265.jpg)
![Panna cotta z borówką amerykańską Panna cotta z borówką amerykańską](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/panna-cotta-z-borowka-amerykanska-127266.jpg)
Elficzna
Michaś
marietta