Sposób przygotowania:
Sernik z borówkami
Ciasto kruche:
Zagnieść razem składniki: 3 szklanki mąki, 1 masło, 2 żółtka, 2 łyżeczki proszku do pieczenia. 5 łyżek śmietany i 3/4 szklanki cukru. Większą połową ciasta wyłożyć blaszkę, podpis 10 minut. Resztę włożyć do zamrażarki.
Ser:
Zblendować razem 400 g sera, 200 g śmietany, 100 g cukru oraz 1 budyń ugotowany w 1/2 litra mleka.
Wyłożyć ser na podpieczony spód, posypać borówkami i startym ciastem. Piec około godzinę w 180 stopniach.
Zagnieść razem składniki: 3 szklanki mąki, 1 masło, 2 żółtka, 2 łyżeczki proszku do pieczenia. 5 łyżek śmietany i 3/4 szklanki cukru. Większą połową ciasta wyłożyć blaszkę, podpis 10 minut. Resztę włożyć do zamrażarki.
Ser:
Zblendować razem 400 g sera, 200 g śmietany, 100 g cukru oraz 1 budyń ugotowany w 1/2 litra mleka.
Wyłożyć ser na podpieczony spód, posypać borówkami i startym ciastem. Piec około godzinę w 180 stopniach.