Sposób przygotowania:
Panna cotta z musem truskawkowym
Panna cotta: Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wody (gorącej). Mleko przelać do garnuszka i zagotować z cukrem (aby się rozpuścił). Dodać żelatynę, cukier waniliowy i zmiksować ze śmietanką. Masę przelać do szklaneczek i umieścić w lodówce. (Efekt skosu - masa powinna być schłodzona do lekkiego stężenia. Szklaneczki wstawić do większego naczynia opierając je brzeg i wtedy powolutku napełnić deserem. Najlepiej jak całość stoi już w lodówce.) Mus: Galaretkę rozpuścić w wodzie (250 ml). Truskawki pokroić na ćwiartki, posypać 1 łyżką cukru i odstawić na 15 minut (powinny puścić sok). Po tym czasie owoce połączyć z galaretką i rozdrobnić blenderem (masa nie musi być jednolita). Mus przelać na zastygniętą panna cottę i ponownie schłodzić w lodówce.