Sposób przygotowania:
Pannetone-babka z bakaliami
Zrobić zaczyn z drożdży, letniego mleka i cukru. Odstawić pod przykryciem misę z zaczynem na ponad kwadrans, a potem dodawać żółtka oddzielone od białek, ćwiartkę masła kieliszek rumu lub likieru migdałowego, szczyptę soli oraz szafranu,a pod koniec zarabiania ciasta dodać garść rodzynek i parę łyżeczek smażonej skórki pomarańczowej. Zagnieść ponownie, aby całość się połączyła i ponownie odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na 1,5 godziny. Formę do babek natłuścić lekko olejem, piekarnik nagrzać do 180-190 st. C. Wyrośnięte ciasto wyłożyć do formy i wstawić do gorącego piekarnika na 50 min. Można potrzymać dłużej dla pewności, ale jak się wtenczas upiecze, wyłączyć piekarnik i zostawić formę z ciastem, by ostygła. Potem wyjąć, wybić delikatnie z formy na deskę lub talerz. Pokroić i podawać.