eluchap

eluchap

Starszy Kucharz
[Przepisów: 39]

Babka z bakaliami

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Wielkanocni goście będą zachwyceni

Babka z bakaliami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Babka z bakaliami

 

  • Ciasto:
  • 5 jajek
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • 1 szklanka mąki tortowej
  • 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 budynie waniliowe lub śmietankowe 40g
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 3/4 kostki margaryny
  • 4-5 łyżek bakalii (orzechy,rodzynki,ananas kandyzowany itd.)

 

 

Sposób przygotowania:

Babka z bakaliami
Jajka ubić z cukrem pudrem na puszystą masę.Następnie dodawaćprzesiane mąki , budyń i proszek do pieczenia. Połączyć za pomocą miksera. Wlać letnią rozpuszczoną margarynę, połączyć. Na koniec dodać oprószone w mące bakalie. Wymieszać,wlać do podłużnej formy keksowej.Upiec Temperatura piekarnika : 175oC, Czas pieczenia: 45 minut.Po upieczeniu babkę udekorować lukrem, kandyzowaną skórką z pomarańczy lub cukrem pudrem
Babka z bakaliami
Etap 1
Babka z bakaliami
Etap 2