Sposób przygotowania:
Papierówki z migdałami i rodzynkami
Papierówki po umyciu, obraniu i usunięciu gniazd nasiennych pokroić na mniejsze kawałki i wrzucić do szerokiego rondla. Dusić je aż lekko się rozpadną a potem dodać migdały i chwilę dusić od czasu do czasu mieszając. Po około pięciu minutach dodać cukier i mieszać aż się rozpuści a następnie dodać rodzynki i dusić całość 5 minut. Gorącym dżemem napełnić słoiczki ( u mnie 3 słoiczki takie na dżem ), szybko zakręcić i zostawić do wystudzenia. Przechowywać w zimnym miejscu. Gdy dżemy mają być na zimę pasteryzować słoiki przez 5 minut.
![Papierówki z migdałami i rodzynkami Papierówki z migdałami i rodzynkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/papierowki-z-migdalami-i-rodzynkami-217079.jpg)
![Papierówki z migdałami i rodzynkami Papierówki z migdałami i rodzynkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/papierowki-z-migdalami-i-rodzynkami-217080.jpg)
![Papierówki z migdałami i rodzynkami Papierówki z migdałami i rodzynkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/papierowki-z-migdalami-i-rodzynkami-217081.jpg)
![Papierówki z migdałami i rodzynkami Papierówki z migdałami i rodzynkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/papierowki-z-migdalami-i-rodzynkami-217082.jpg)
gosia56
zewa
Hi, hi dzięki Gosiu :)