Di bloguje

Di bloguje

Złoty Ekspert
[Przepisów: 924]

Pappardelle z kurczakiem o nucie truflowej w sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 340
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Czy można zjeść pyszny obiad przygotowany w zaledwie 15 minut? Oczywiście! I to nawet w wersji nieco luksusowej, czyli z ekskluzywnych składników.

Pappardelle z kurczakiem o nucie truflowej w sosie

Składniki:

Pappardelle z kurczakiem o nucie truflowej w sosie

 

  • 1 pierś z kurczaka (podwójna)
  • papryka słodka
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka masła z białymi truflami
  • 1 słoiczek kremu/sosu dyniowego (280g)

Dodatkowo:

  • makaron pappardelle
  • natka pietruszki do posypania

Sposób przygotowania:

Pappardelle z kurczakiem o nucie truflowej w sosie

Pierś z kurczaka:

Pappardelle z kurczakiem o nucie truflowej w sosie
Mięso z kurczaka należy smażyć kilka minut.

Pierś z kurczaka należy pokroić w kostkę i wymieszać z przyprawami - solą, pieprzem oraz słodką papryką.

Mięso podsmażyć na rumiano na maśle truflowym.

Makaron:

Pappardelle z kurczakiem o nucie truflowej w sosie
Czas gotowania makaronu podany jest na opakowaniu.

Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.

Całość:

Pappardelle z kurczakiem o nucie truflowej w sosie
Makaron można również wmieszać do sosu z kurczakiem.

Kurczaka połączyć z kremem dyniowym oraz kilkoma łyżkami wody z ugotowanego makaronu.

Makaron wyłożyć na talerze, polać sosem z kurczakiem i posypać natką.

Tagi:

danie