agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

papryczki nadziewane fetą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

świetna kolorowa przekąska :)

papryczki nadziewane fetą Więcej zdjęć (2)

Składniki:

papryczki nadziewane fetą

 

  • papryczki marynowane w oliwie 1 słoiczek
  • ser feta i opakowanie
  • bazylia kilka listków

Sposób przygotowania:

papryczki nadziewane fetą
Jest to jeden z ulubionych przekąsaczy mojej przyjaciółki. Papryczki konserwowe odsączamy, dokładnie oczyszczamy środki, jeżeli zastanie w niej zbyt dużo zalewy, ser straci smak. Ser feta odsączamy i kroimy w kostkę ok 1x1 cm. Ja kupiłam gotowy ser. Listki bazylii myjemy, osuszamy następnie drobno siekamy. Do każdej papryczki wkładamy troszkę bazylii i wkładamy kosteczkę sera. Schładzamy w lodówce i gotowe. Smacznego:)
papryczki nadziewane fetą
przepyszna przekąska , wpadnie w gust każdego gościa:)

Tagi:

sery ser