Sposób przygotowania:
Papryka nadziewana zapiekana
Papryki, cebule i grzyby oczyścić, obrać, opłukać, odsączyć. Papryki pokroić na wpół wzdłuż, cebule posiekać i zeszklić na oleju,a potem wkroić na patelnię pokrojone pieczarki lub grzyby leśne obsmażyć. papryczki chilli natomiast naciąć na wzdłuż, usunąć nasiona i drobno posiekać, dodając do grzybów z cebulą. Przesmażyć, zamieszać i doprawić solą i curry. Kaszkę kus-kus wrzucić na lekko osolony wrzątek i gotować, dopóki woda się nie wchłonie. Farsz grzybowy wyjąć,odsączyć na cedzaku i wymieszać z kaszką w misie, a zaraz potem nakładać łyżką nadzienie do paprykowych łódeczek. Ser zetrzeć na tarce z drobnymi oczkami i posypać nim farsz. Wlać olej na blachę i podgrzać w piekarniku w 175 st. C, a potem wysunąć blachę i układać nadziane papryki na rozgrzanym oleju. Zapiekać z 15-25 min. Gdy danie będzie już gotowe, wyjąć blachę, a łódki paprykowe z nadzieniem przenieść szczypcami na półmisek.