Sposób przygotowania:
Papryka czerwona Eli z trzema farszami
Tu znajdziesz przepisy na farsze:
pieczarkowy z cebulą i śmietaną
kurczak z cebulą, czosnkiem i czerwoną papryką
wątróbka drobiowa z ogórkiem kiszonym
pieczarkowy z cebulą i śmietaną
kurczak z cebulą, czosnkiem i czerwoną papryką
wątróbka drobiowa z ogórkiem kiszonym
przygotowanie farszu
Do miski włożyć pozostałe farsze z nadziewania ziemniaków.
przygotowanie farszu cd
Wszystkie farsze wymieszać razem.
przygotowanie papryki
Papryki opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Wierzchy papryk odciąć tak żeby powstały czapeczki z ogonkami. Ze środka usunąć nasiona.
przygotowanie papryki cd
Do papryk nałożyć farsz.
przygotowanie papryki
Nadziane papryki przykryć czapeczkami. Papryki włożyć do naczynia do zapiekania. piekarnik nagrzać do 180 stopni C i zapiekać papryki przez 30 minut. Smacznego!