eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Papryka czerwona Eli z trzema farszami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Po przygotowaniu trzech rodzajów faszerowanych ziemniaków zostały mi resztki farszów. Wiec je połączyłam i nadziałam nim papryki.

Papryka czerwona Eli z trzema farszami

Składniki:

Papryka czerwona Eli z trzema farszami

papryka

farsz

  • pieczarki z cebulą i śmietaną kremówką
  • kurczak z cebulą, czosnkiem i czerwoną papryką
  • wątróbka drobiowa z cebulką i kiszonym ogórkiem

Sposób przygotowania:

Papryka czerwona Eli z trzema farszami

przygotowanie farszu

Papryka czerwona Eli z trzema farszami
Pozostałe z nadziewania ziemniaków farsze włożyć do miski.

Do miski włożyć pozostałe farsze z nadziewania ziemniaków.

przygotowanie farszu cd

Papryka czerwona Eli z trzema farszami
Wymieszać wszystkie farsze pozostałe z ziemniaków.

Wszystkie farsze wymieszać razem.

przygotowanie papryki

Papryka czerwona Eli z trzema farszami
Czerwone papryki przygotować do faszerowania.

Papryki opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Wierzchy papryk odciąć tak żeby powstały czapeczki z ogonkami. Ze środka usunąć nasiona.

przygotowanie papryki cd

Papryka czerwona Eli z trzema farszami
Do oczyszczonych papryk nałożyć potrójny farsz.

Do papryk nałożyć farsz.

przygotowanie papryki

Papryka czerwona Eli z trzema farszami

Nadziane papryki przykryć czapeczkami. Papryki włożyć do naczynia do zapiekania. piekarnik nagrzać do 180 stopni C i zapiekać papryki przez 30 minut. Smacznego!