nuleczka

nuleczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 74]

Papryka faszerowana kaszą gryczaną i halloumi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Papryka faszerowana kaszą gryczaną i halloumi jest pomysłem zarówno na danie obiadowe jak i kolację.

Papryka faszerowana kaszą gryczaną i halloumi

Składniki:

Papryka faszerowana kaszą gryczaną i halloumi

 

Sposób przygotowania:

Papryka faszerowana kaszą gryczaną i halloumi

ETAP 1:

Papryka faszerowana kaszą gryczaną i halloumi
Kasza gryczana jako jeden ze składników farszu.

Ugotuj kaszę gryczaną według przepisu na opakowaniu producenta.

ETAP 2:

Papryka faszerowana kaszą gryczaną i halloumi
Przygotowane papryki po usunięciu gniazd nasiennych

Papryki umyj, przekrój na pół i usuń gniazda nasienne.

ETAP 3:

Papryka faszerowana kaszą gryczaną i halloumi
gotowy, wymieszany farsz do faszerowania papryk

Do gotowej kaszy gryczanej dodaj pokrojony szczypiorek, ser halloumi podsmażony na patelni i pokrojony w kostkę oraz jajko, bułkę tartą i przyprawy. Wszystko wymieszaj. Włóż farsz do papryk i włóż do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 25 minut