Sposób przygotowania:
Papryka Eli faszerowana makaronem z kurczakiemprzygotowanie składników
Mięso kurczaka opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w słupki.
przygotowanie składników cd
Cebulę obrać z łupinek i pokroić w kostkę. Czosnek obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę.
przygotowanie składników cd
Papryki umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Sześć dużych papryk przekroić wzdłuż na połówki i usunąć nasiona. Siódmą paprykę po usunięciu szypułki i nasion pokroić w kostkę.
przygotowanie farszu
Na patelni rozgrzać olej i usmażyć kurczaka.
przygotowanie farszu cd
Do mięsa dodać cebulę, czosnek, przyprawę do grilla i razem usmażyć.
przygotowanie farszu cd
Do mięsa dodać paprykę, ugotowany makaron i wymieszać.
przygotowanie papryki
Połówki papryki napełnić farszem i ułożyć na blasze wysmarowanej olejem. Na blachę wlać trochę wody. Blachę z paprykami przykryć folią aluminiową, włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C ( 160 stopni z termoobiegiem ) i piec 30 minut . Po 20 minutach zdjąć folię i piec odkryte papryki dalej. Papryki podawać zaraz po wyjęciu z piekarnika. Smacznego!