Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 851]

Żółta fasolka w sosie bolońskim

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Gotowana fasolka w gęstym sosie pomidorowym z mięsem mielonym. Prosty i bardzo smaczny sposób na fasolkę szparagową.

Żółta fasolka w sosie bolońskim

Składniki:

Żółta fasolka w sosie bolońskim

 

Sposób przygotowania:

Żółta fasolka w sosie bolońskim

ETAP 1:

Żółta fasolka w sosie bolońskim
Do obsmażonego mięsa wlać przecier pomidorowy, koncentrat i doprawić.

Fasolkę umyć i odciąć końcówki. Gotować w lekko osolonej wodzie, aż będzie miękka i po odsączeniu odstawić.

Przygotować sos. Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę i rozgnieciony czosnek. Zeszklić i dodać mięso mielone. Mieszając, rozdzielać kawałki mięsa i lekko obsmażyć. Wlać przecier pomidorowy, dodać koncentrat i dobrze przyprawić. Dusić, aż sos będzie odpowiedniej gęstości. Wymieszać z fasolką szparagową, a przed podaniem można posypać startym parmezanem.

Smacznego