Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Papryka faszerowana kaszanką na ciepło

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Paprykę faszerowaną kaszanką na ciepło uwielbiam podawać na śniadanie. To szybki pomysł, a sprawdza się zawsze...

Papryka faszerowana kaszanką na ciepło Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Papryka faszerowana kaszanką na ciepło

 

  • 1 mniejsza papryka czerwona (szeroki spód)
  • 100 g kaszanki
  • 2 łyżki siekanego szczypiorku
  • pieprz do smaku
  • 1 łyżeczka sos sojowego ciemnego

Sposób przygotowania:

Papryka faszerowana kaszanką na ciepło
Paprykę myjemy, odcinamy górę z ogonkiem, oczyszczamy z nasion. Odkładamy. Kaszankę obieramy z jelita i kroimy w plastry. Szczypior płuczemy, osuszamy i siekamy. Na patelnie przekładamy kaszankę i podsmażamy (u mnie bez tłuszczu), dodajemy do smaku pieprz, sos sojowy i szczypiorek - mieszamy. Gorącą kaszanką faszerujemy paprykę, posypujemy szczypiorkiem, przykrywamy odciętym wieczkiem paprykowym i podajemy.
Papryka faszerowana kaszanką na ciepło
wszystkie niezbędne składniki przygotowujemy
Papryka faszerowana kaszanką na ciepło
kaszankę przekładamy na patelnie i podsmażamy
Papryka faszerowana kaszanką na ciepło
doprawiamy do smaku pieprzem sosem sojowym i szczypiorkiem
Papryka faszerowana kaszanką na ciepło
paprykę faszerujemy gorącą kaszanką i oprószamy szczypiorem

Tagi:

sosy papryka