jolunia

jolunia

Kucharz
[Przepisów: 6]

Papryka faszerowana joluni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Paprykę faszerowaną można podać również z sosem pomidorowym:)

Papryka faszerowana joluni

Składniki:

Papryka faszerowana joluni

 

  • papryki, 30 dag mielonego mięsa, 1 woreczek ryżu, 1 jajko, 1 cebula, olej, pieprz, sól, wegeta.

Sposób przygotowania:

Papryka faszerowana joluni
Wymieszać w misce mielone mięso z pokrojoną drobno cebulą.Dodać ugotowany ryż i jajko ,doprawić pieprzem,solą i wegetą do smaku.Papryce odciąć kapelusiki i wyciąć środek.Napełnić farszem do pełna i wstawić na blachę natłuszczoną olejem do rozgrzanego piekarnika 200 C.Piec około 50 min.