mamamamuta4

mamamamuta4

Szef Kuchni
[Przepisów: 126]

Papryka faszerowana kaszą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Podaję do pieczonego mięsa

Papryka faszerowana  kaszą

Składniki:

Papryka faszerowana kaszą

 

  • 3 czerwone papryki
  • 10 dag drobnej kaszy ( 1 woreczek )
  • 2 kostki bulionu warzywnego
  • łyżka oliwy
  • 2 łyżki masła
  • 1/3 szklanki koperku

 

Sposób przygotowania:

Papryka faszerowana kaszą
Kaszę zalać wodą ( ok 1 litra ).Dodać kostki warzywne i gotować na sypko ok 25 minut. Odcedzić . Rozciąć woreczek. Dodać koper i masło. Wymieszać. Papryki przekroić na pół i usunąć pestki. Nałożyć kaszę . Naczynie do zapiekania posmarować olejem. Ułożyć papryki- przykryć folią aluminiową . Piekarnik rozgrzać do 180 * C . Wstawić naczynie z paprykami . Piec 20 minut . Zdjąć folię i piec jeszcze 10 minut.
Podawać jako dodatek do pieczonego mięsa pokrojonego w plastry .Do tego sos od mięsa .