Sposób przygotowania:
Papryka faszerowana mięsem mielonym i fetą
Mięso z kurczaka mielimy w maszynce. Mieszamy z cebulą (kostka) i czosnkiem (przeciśnięty przez praskę). Solimy i pieprzymy do smaku. Smażymy na patelni aż mięso się ładnie zarumieni. Zaciągamy koncentratem. Dodajemy zioła. Smażymy jeszcze przez 5 minut.
Oliwki dzielimy na dwie części, ser kroimy w kostkę. Łączymy z mięsem. Umytą paprykę przekrawamy na 2/3 wysokości. Pozbawiamy ją pestek. Napełniamy farszem. Wkładamy do natłuszczonego naczynia. Przykrywamy górną częścią papryki.
Pieczemy przez pół godzinyw 180 stopniach C.
Oliwki dzielimy na dwie części, ser kroimy w kostkę. Łączymy z mięsem. Umytą paprykę przekrawamy na 2/3 wysokości. Pozbawiamy ją pestek. Napełniamy farszem. Wkładamy do natłuszczonego naczynia. Przykrywamy górną częścią papryki.
Pieczemy przez pół godzinyw 180 stopniach C.