oliwkowa

oliwkowa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 321]

Papryka faszerowana serem białym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo uwielbiam potraw z serem. Podawać je z makaronem lub ryżem.

Papryka faszerowana serem białym

Składniki:

Papryka faszerowana serem białym

 

  • 50 dag zielonej papryki
  • 25 dag sera białego
  • 2 jaja
  • pęczek szczypiorku lub natka pietruszki
  • sól
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Papryka faszerowana serem białym
Paprykę umyć, wykroić gniazda nasienne. Ser dokładnie rozetrzeć z jajami i drobno posiekanym szczypiorkiem lub natką pietruszki, doprawić do smaku. Masą nadziewać strąki papryki, upiec w piekarniku około 20 minut.

Tagi:

sery ser papryka