A-g-n-i-e-s-z-k-a

A-g-n-i-e-s-z-k-a

Starszy Kucharz
[Przepisów: 29]

Papryka faszerowana wg A-g-n-i-e-s-z-k-a

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszne danie świetne na kolację z okazji urodzin czy imienin

Papryka faszerowana wg A-g-n-i-e-s-z-k-a

Składniki:

Papryka faszerowana wg A-g-n-i-e-s-z-k-a

 

Sposób przygotowania:

Papryka faszerowana wg A-g-n-i-e-s-z-k-a
Odkrawamy górną część papryki i wydrążamy ze środka pestki. Odstawiamy do chłodnego miejsca. Przygotowujemy farsz. Ryż gotujemy ok. 20 min. następnie mieszamy go z mięsem mielonym, dodajemy jajko, doprawiamy pieprzem solą i vegetą. Wszystko dokładnie mieszamy. Papryki napełniamy farszem i wkładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy w piekarniku ok. 30 min. Smacznego