Sposób przygotowania:
Cukinia w cieście naleśnikowym
Cukinię myjemy, obieramy i kroimy w plastry (około 0,5 m).
Jajka rozkócamy,wsypujemy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i solą, wlewamy mleko i dokładnie mieszamy.
Mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji( konsystencja gęstej śmietany).
Na patelni rozgrzewamy olej,Plastry cukinii zanurzamy w cieście i smażymy z obu stron na złoty kolor.
Możemy podawać z ulubionymi sosami.
Smacznego ;)
Jajka rozkócamy,wsypujemy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i solą, wlewamy mleko i dokładnie mieszamy.
Mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji( konsystencja gęstej śmietany).
Na patelni rozgrzewamy olej,Plastry cukinii zanurzamy w cieście i smażymy z obu stron na złoty kolor.
Możemy podawać z ulubionymi sosami.
Smacznego ;)