gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Cukinia w cieście naleśnikowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Cuknia w cieście naleśnikowym to świetna przekąska z sosem czosnkowym lub danie śniadaniowe lub kolacyjne.

Cukinia w cieście naleśnikowym

Składniki:

Cukinia w cieście naleśnikowym

 

Sposób przygotowania:

Cukinia w cieście naleśnikowym
Cukinię myjemy, obieramy i kroimy w plastry (około 0,5 m).

Jajka rozkócamy,wsypujemy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i solą, wlewamy mleko i dokładnie mieszamy.

Mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji( konsystencja gęstej śmietany).

Na patelni rozgrzewamy olej,Plastry cukinii zanurzamy w cieście i smażymy z obu stron na złoty kolor.

Możemy podawać z ulubionymi sosami.

Smacznego ;)