Sposób przygotowania:
Sałatka z grillowaną cukinią
Sałatę dokładnie myjemy i rwiemy na mniejsze kawałki i przekładamy do miski. Paprykę czerwoną kroimy w drobną kosteczkę i dodajemy do sałaty. Boczek kroimy w średniej wielkości kosteczkę przesmażamy na patelni i odstawiamy do ostudzenia.
Cukinię dokładnie myjemy i kroimy w cienkie plasterki. Przekładamy je do miski, przyprawiamy solą morską oraz pieprzem, mieszamy i odstawiamy.
Gdy cukinia zmięknie przekładamy ją na rozgrzaną patelnię grillową i grillujemy z każdej strony. Tak przygotowaną cukinię odstawiamy na chwilę do przestudzenia. Gdy przestygnie dodajemy ją do miski z sałatą i papryką.
Mieszamy doprawiamy do smaku skrapiamy niewielką ilością oliwy z oliwek. Wierzch posypujemy boczkiem. Podajemy.
Cukinię dokładnie myjemy i kroimy w cienkie plasterki. Przekładamy je do miski, przyprawiamy solą morską oraz pieprzem, mieszamy i odstawiamy.
Gdy cukinia zmięknie przekładamy ją na rozgrzaną patelnię grillową i grillujemy z każdej strony. Tak przygotowaną cukinię odstawiamy na chwilę do przestudzenia. Gdy przestygnie dodajemy ją do miski z sałatą i papryką.
Mieszamy doprawiamy do smaku skrapiamy niewielką ilością oliwy z oliwek. Wierzch posypujemy boczkiem. Podajemy.