Sposób przygotowania:
Grillowane szaszłyki z wątróbką i warzywami
1. Wątróbkę oczyść z błonek. Olej wymieszaj z majerankiem, papryką mieloną oraz odrobiną soli i pieprzu. Do marynaty włóż wątróbkę. Wymieszaj i odstaw na godzinę w chłodne miejsce.
2. Cukinię pokrój w grubsze plastry. Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój na mniejsze kawałki. Cebulę pokrój na ćwiartki. Pomidory pokrój na ćwiartki i usuń gniazda nasienne.
3. Na patyczki do szaszłyków nadziewaj naprzemiennie wątróbkę, cebulę, cukinię, paprykę oraz pomidora. Tak postępuj, aż do wyczerpania składników. Szaszłyki skrop oliwą i oprósz solą, pieprzem oraz bazylią. Ułóż na rozgrzanym grillu i grilluj po około 10 minut z każdej strony.
Szaszłyki podawaj na ciepło, obficie polane keczupem.
2. Cukinię pokrój w grubsze plastry. Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój na mniejsze kawałki. Cebulę pokrój na ćwiartki. Pomidory pokrój na ćwiartki i usuń gniazda nasienne.
3. Na patyczki do szaszłyków nadziewaj naprzemiennie wątróbkę, cebulę, cukinię, paprykę oraz pomidora. Tak postępuj, aż do wyczerpania składników. Szaszłyki skrop oliwą i oprósz solą, pieprzem oraz bazylią. Ułóż na rozgrzanym grillu i grilluj po około 10 minut z każdej strony.
Szaszłyki podawaj na ciepło, obficie polane keczupem.
misia5