Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Książka Kucharska: Szaszłyki na grilla - 30 najlepszych przepisów

Grillowane szaszłyki z wątróbką i warzywami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 15

Grillowane szaszłyki z wątróbką i warzywami- są tanie, szybkie i łatwe do przygotowania. Zachwycą zaproszonych na przyjęcie grillowe gości.

Grillowane szaszłyki z wątróbką i warzywami

Składniki:

Grillowane szaszłyki z wątróbką i warzywami

 

Sposób przygotowania:

Grillowane szaszłyki z wątróbką i warzywami
1. Wątróbkę oczyść z błonek. Olej wymieszaj z majerankiem, papryką mieloną oraz odrobiną soli i pieprzu. Do marynaty włóż wątróbkę. Wymieszaj i odstaw na godzinę w chłodne miejsce.

2. Cukinię pokrój w grubsze plastry. Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój na mniejsze kawałki. Cebulę pokrój na ćwiartki. Pomidory pokrój na ćwiartki i usuń gniazda nasienne.

3. Na patyczki do szaszłyków nadziewaj naprzemiennie wątróbkę, cebulę, cukinię, paprykę oraz pomidora. Tak postępuj, aż do wyczerpania składników. Szaszłyki skrop oliwą i oprósz solą, pieprzem oraz bazylią. Ułóż na rozgrzanym grillu i grilluj po około 10 minut z każdej strony.

Szaszłyki podawaj na ciepło, obficie polane keczupem.

Tagi:

grill podroby