AniaHania

AniaHania

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 131]

Papryka konserwowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Papryka konserwowa idealna jako dodatek do obiadu. Robi się ją bardzo szybko i łatwo a smakuje rewelacyjnie.

Papryka konserwowa

Składniki:

Papryka konserwowa

 

 

  • na zalewę:
  • 1.5 litra wody
  • 6 łyżek cukru
  • 2 szklanki octu 6%
  • 2 łyżeczki soli

Sposób przygotowania:

Papryka konserwowa
Paprykę umyłam, usunęłam gniazda nasienne, pokroiłam na części. Ułożyłam w słoikach. 

Do każdego ze słoików wrzuciłam po kilka ziaren ziela angielskiego, liści laurowych, ząbków czosnku, dodałam też po jednej łyżce oleju. 

Na koniec zalałam gotową zalewą. Słoiki gotowałam pięć minut. Najlepsza będzie mięsista papryka.