agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

krucha papryka konserwowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

bardzo krucha i delikatna papryka konserwowa

krucha papryka konserwowa

Składniki:

krucha papryka konserwowa

 

Sposób przygotowania:

krucha papryka konserwowa
pokrojoną oczyszczona paprykę oraz cebulkę natrzeć solą i pozostawić na ok 1 godzinkę, po czym odsączyć.

Przygotowujemy zalewę: 4 szklanki wody, 1 szklanka octu, cukier oraz przyprawy. W gorącej zalewie podgotowujemy paprykę i cebulę (ok. 2 minuty).

Na dnie słoika ułożyć cebulę następnie ciasno paprykę. Zalać tą samą zalewą w której gotowaliśmy warzywa. Na wierzch dodajemy po łyżeczce oleju.
Jeżeli chcemy uzyskać ostrzejszy smak papryki można dodać odrobinę chilli.

Słoiki pasteryzować ok 15 minut.
Smacznego:)

Tagi:

papryka