Sposób przygotowania:
krucha papryka konserwowa
pokrojoną oczyszczona paprykę oraz cebulkę natrzeć solą i pozostawić na ok 1 godzinkę, po czym odsączyć.
Przygotowujemy zalewę: 4 szklanki wody, 1 szklanka octu, cukier oraz przyprawy. W gorącej zalewie podgotowujemy paprykę i cebulę (ok. 2 minuty).
Na dnie słoika ułożyć cebulę następnie ciasno paprykę. Zalać tą samą zalewą w której gotowaliśmy warzywa. Na wierzch dodajemy po łyżeczce oleju.
Jeżeli chcemy uzyskać ostrzejszy smak papryki można dodać odrobinę chilli.
Słoiki pasteryzować ok 15 minut.
Smacznego:)
Przygotowujemy zalewę: 4 szklanki wody, 1 szklanka octu, cukier oraz przyprawy. W gorącej zalewie podgotowujemy paprykę i cebulę (ok. 2 minuty).
Na dnie słoika ułożyć cebulę następnie ciasno paprykę. Zalać tą samą zalewą w której gotowaliśmy warzywa. Na wierzch dodajemy po łyżeczce oleju.
Jeżeli chcemy uzyskać ostrzejszy smak papryki można dodać odrobinę chilli.
Słoiki pasteryzować ok 15 minut.
Smacznego:)