Sposób przygotowania:
Papryka konserwowa z pomidorem
Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić na kawałki.
Pomidory umyć i przekroić na pół.
Po jednym ząbku czosnku na słoik obrać, pokroić w plasterki i wrzucić do słoików.
Potem dodać ziele angielskie i pieprz.
Następnie wrzucić pokrojone pomidory i na koniec napełnić słoiki papryką.
Składniki na zalewę zagotować i ostudzić.
Gdy będzie prawie zimna nalać ja do słoików przykrywając paprykę.
Na wierzch nalać po jednej łyżce oleju i zakręcić słoiki.
Słoiki z papryką umieścić w garnku z wodą.
Pasteryzować 10 minut od zagotowania.
Pomidory umyć i przekroić na pół.
Po jednym ząbku czosnku na słoik obrać, pokroić w plasterki i wrzucić do słoików.
Potem dodać ziele angielskie i pieprz.
Następnie wrzucić pokrojone pomidory i na koniec napełnić słoiki papryką.
Składniki na zalewę zagotować i ostudzić.
Gdy będzie prawie zimna nalać ja do słoików przykrywając paprykę.
Na wierzch nalać po jednej łyżce oleju i zakręcić słoiki.
Słoiki z papryką umieścić w garnku z wodą.
Pasteryzować 10 minut od zagotowania.
edytaha