Sposób przygotowania:
Papryka konserwowa
Paprykę myjemy i kroimy w paski. Do umytych słoików wkładamy cebulę, liść laurowy, ziele angielskie, gorczycę, pieprz młotkowany i wciskamy paprykę. Do każdego słoika dajemy po 1 łyżce oliwy.
Przygotowujemy zalewę. W garnku mieszamy składniki zalewy i włączamy gaz,aby zalewa się tylko zagotowała. Zagotowaną zalewą napełniamy słoiki, zostawiając nieco pustej przestrzeni. Zakręcamy i pasteryzujemy około 15 minut.
Słoki wstawiamy do pasteryzacji do większego garnka wyłożonego ściereczką dopiero kiedy woda w garnku będzie się gotowała.
Przygotowujemy zalewę. W garnku mieszamy składniki zalewy i włączamy gaz,aby zalewa się tylko zagotowała. Zagotowaną zalewą napełniamy słoiki, zostawiając nieco pustej przestrzeni. Zakręcamy i pasteryzujemy około 15 minut.
Słoki wstawiamy do pasteryzacji do większego garnka wyłożonego ściereczką dopiero kiedy woda w garnku będzie się gotowała.