Sposób przygotowania:
Papryka konserwowaPapryka
![Papryka konserwowa Papryka konserwowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/papryka-konserwowa-562231.jpg)
Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienie i kroimy w paski.
Słoiki
![Papryka konserwowa Papryka konserwowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/papryka-konserwowa-562232.jpg)
Do wcześniej wyparzonych słoików wkładamy pokrojone papryki. Powinny być ułożone dość ciasno.
Dodatki
![Papryka konserwowa Papryka konserwowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/papryka-konserwowa-562233.jpg)
Do każdego słoika z papryką wkładamy dwa ząbki czosnku, kilka ziaren ziela angielskiego, listek laurowy, pół łyżeczki gorczycy i plaster cebuli.
Zalewa
![Papryka konserwowa Papryka konserwowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/papryka-konserwowa-562234.jpg)
Wodę zagotowujemy w garnku z octem, cukrem i solą. Dodajemy miód i dokładnie mieszamy. Zalewamy paprykę w słoikach, do każdego wlewamy łyżkę oleju, zakręcamy i pasteryzujemy ok 15 minut.