basia216

basia216

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 153]

Papryka konserwowa 6

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sprawdzony przepis na super paprykę.

Papryka konserwowa 6

Składniki:

Papryka konserwowa 6

 

  • 2 kg papryki
  • 10 szklanek wody
  • 2 szklanki octu
  • 2 łyżki soli
  • 2 łyżki cukru
  • 4 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Papryka konserwowa 6
Paprykę umyć, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić na połówki lub na cztery i ułożyć w wyparzonych słoikach. Z 10 szklanek wody, 2 szklanek octu, 2 łyżek soli, 2 łyżek cukru, 4 łyżek oleju zrobić zalewę. Zagotować ją. Gotową zalewą zalać ułożoną w słoikach paprykę, dobrze zakręcić i pasteryzować przez 10-15 minut. Doskonały dodatek jako zakąska do wódeczki.

Tagi:

papryka