angelusia

angelusia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 85]

Papryka konserwowa wg angelusi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Znakomita papryka, jako dodatek do sałatek ,ale i również jako przekąska.

Papryka konserwowa wg angelusi

Składniki:

Papryka konserwowa wg angelusi

 

  • 0,5 kg papryki czerwonej
  • 3 litry wody
  • 3/4 szklanki octu
  • 3 łyżki soli
  • 3 łyżki cukru
  • łyżka oleju na każdy słoik papryki
  • ziele angielskie, gorczyca, liść laurowy

Sposób przygotowania:

Papryka konserwowa wg angelusi
Paprykę oczyszczamy, kroimy na ćwiartki. Do słoików wrzucamy ziele, liście i gorczycę. Układamy paprykę w słoikach. Zalewa: Zagotowujemy wodę z octem, solą i cukrem. Lekko studzimy. Zalewamy paprykę w słoikach zalewą. Do każdego słoika dodajemy po łyżce oleju. Mocno zakręcamy i pasteryzujemy ok 10min.

Tagi:

papryka