ivon90

ivon90

Starszy Kucharz
[Przepisów: 19]

Papryka konserwowa wg ivon90

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszny dodatek do obiadu.

Papryka konserwowa wg ivon90

Składniki:

Papryka konserwowa wg ivon90

 

  • czerwona papryka (ilość według uznania)
  • szklanka octu
  • 5 szklanek wody
  • 2 łyżki wody
  • 4 łyżki cukru
  • 5 liści laurowych
  • 2 łyżki soli
  • natka pietruszki
  • 1 łyżka oleju/na 1 słoik

Sposób przygotowania:

Papryka konserwowa wg ivon90
Paprykę myjemy, oczyszczamy z gniazd i kroimy w paski. Wkładamy do słoików. Mieszamy wszystkie składniki zalewy, oprócz oleju, w garnku, a następnie zagotowujemy. Gorącą zalewę wlewamy do słoików z papryką, wkładamy po gałązce natki pietruszki, i wlewamy po łyżce oleju do każdego słoika. Pasteryzujemy 15 minut.

Tagi:

papryka