dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Papryka konserwowa z cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Smaczna przekąska i idealny dodatek do dań głównych.

Papryka konserwowa z cebulą Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Papryka konserwowa z cebulą

 

Sposób przygotowania:

Papryka konserwowa z cebulą
Paprykę myjemy, osuszamy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paski ok 2 cm szerokości. Wodę, cukier, sól i ocet zagotowujemy. Paprykę układamy w słoikach, dodajemy do każdego słoika kilka ziarenek ziela angielskiego, liść laurowy i krążek cebuli i zalewamy całość zalewą. Zakręcamy słoiki pasteryzujemy ok 10 min. Smacznego.
Papryka konserwowa z cebulą
Gotowe słoiki przechowujemy w piwnicy lub w spiżarni.

Tagi:

cebula papryka