gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1316]

Papryka na zimę w słoikach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Tak przygotowaną paprykę, zimą podaję jako dodatek do obiadu lub jako dodatek do chleba na kolację...

Papryka na zimę  w słoikach Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Papryka na zimę w słoikach

 

Sposób przygotowania:

Papryka na zimę w słoikach
Paprykę dokładnie myjemy, wycinamy gniazdo nasienne i każdą kroimy na cztery części. Paprykę układamy w słoikach. Na wierzchu układamy plaster cebuli oraz dodajemy na każdy słoik po 3 kulki ziela angielskiego, kilka ziarenek gorczycy i po jednym liściu laurowym. ZALEWA: Wodę zagotowujemy, po czym dodajemy cukier oraz ocet i mieszamy, aż cukier się rozpuści. Zalewamy paprykę w słoikach i pasteryzujemy ok. 10 minut.
Papryka na zimę  w słoikach
Paprykę układamy w słoikach. Na wierzchu układamy plaster cebuli oraz dodajemy na każdy słoik po 3 kulki ziela angielskiego, kilka ziarenek gorczycy i po jednym liściu laurowym.

Tagi:

papryka