karolina1869

karolina1869

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 105]

Papryka na zimę

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Sezonowa papryka zamknięta w słoikach pyszna w zimowe dni

Papryka na zimę

Składniki:

Papryka na zimę

 

Sposób przygotowania:

Papryka na zimę
Paprykę myjemy, pozbawiamy pestek, kroimy w paski, a następnie wkładamy do słoików. Do każdego słoika wrzucamy jeden liść laurowy oraz jedno ziele angielskie. Przygotowujemy potrzebną ilość wody, octu, cukru i soli (woda i ocet w proporcjach 5:1) , wszystkie składniki gotujemy, wrzącą zalewą zalewamy paprykę umieszczona w słoikach, zakręcamy, odstawiamy do ostygnięcia, następnie odwracając słoik do góry dnem sprawdzamy czy się zawekowały.

Tagi:

papryka