Sposób przygotowania:
Papryka nadziewana kukurydzą i serem
Papryki umyć, przekroić wzdłuż, jl| oczyścić. Dwie połówki drobno pokroić, pozostałe odłożyć do na dziewania. Szczypiorek, natkę i bazylię umyć, osuszyć, drobno pokroić. Cebulę obrać, posiekać. Olej rozgrzać w rondelku, dodać cebulę i pokrojoną paprykę, dusić przez ok. 3 min, dodać odsączoną kukurydzę, chwilę dusić, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Uduszone warzywa, połowę zieleniny, 3 łyżki sera i jajka wymieszać. Masą napełnić odłożone połówki papryk. Ułożyć je w naczyniu żaroodpornym, posypać pozostałym serem, podlać rosołem. Zapiekać 45 min w temp. 180° C. Papryki wyjąć, sos zaprawić zasmażką i śmietaną, zagotować. Dodać pozostałą zieleninę