Sposób przygotowania:
Papryka po węgiersku
Przygotowanie:
Paprykę dokładnie umyć,skroić w drobne paseczki.Na patelnię wlać dwie łyżki oleju i w tym smażyć paprykę.Na sam koniec dodać fasolę,śmietanę wymieszaną z mąką,bulion i dusić doprawiając solą i pieprzem oraz pozostałymi przyprawami.Taki ala sos podawać z ryżem na sypko lub makaronem.
Tak przygotowana papryka pasuje też do naleśników albo pierogów.
Paprykę dokładnie umyć,skroić w drobne paseczki.Na patelnię wlać dwie łyżki oleju i w tym smażyć paprykę.Na sam koniec dodać fasolę,śmietanę wymieszaną z mąką,bulion i dusić doprawiając solą i pieprzem oraz pozostałymi przyprawami.Taki ala sos podawać z ryżem na sypko lub makaronem.
Tak przygotowana papryka pasuje też do naleśników albo pierogów.