kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Papryka w ketchupie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Paprykę myjemy, drylujemy i kroimy w paski, cebulę w piórka (ew. półkrążki). W dużym naczyniu gotujemy zalewę-wszystko razem.

Papryka w ketchupie

Składniki:

Papryka w ketchupie

 

  • papryka różnokolorowe 4 kg
  • cebula 1 kg
  • ketchup Pudliszki (ostry i łagodny) 2 duże
  • olej 1 szkl
  • ocet 1 szkl
  • woda 1 szkl
  • cukier 1 szkl
  • sól 1 łyżka

 

Sposób przygotowania:

Papryka w ketchupie
Paprykę myjemy, drylujemy i kroimy w paski, cebulę w piórka (ew. półkrążki). W dużym naczyniu gotujemy zalewę-wszystko razem. Do gotującej zalewy wsypujemy paprykę, cebulę i gotujemy razem ok. 10 min. Gorąca paprykę wkładamy do słoików, szczelnie zamykamy i układamy słoiki do góry dnem. Nakrywamy kocykiem. Nie pasteryzujemy.

Tagi:

papryka